18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Salát z červené řepy s jablky

Název Množství a jednotka
červená řepa 200 g
jablka 2 ks
moučkový cukr 1 lžička
citron 1 ks
extra panenský olivový olej 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

příloha
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Syrovou červenou řepu oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Smícháme s oloupanými nastrouhanými jablky v poměru 1:1, osladíme, přidáme citronovou šťávu z jednoho citrónu, lžičku olivového oleje a trochu opepříme. Promícháme a necháme vychladit.

Tip:
Do salátu můžeme nastrouhat i kousek syrového celeru, můžeme přidat rozinky, nasekané oříšky, nebo salát zjemnit lžící jogurtu, případně majonézy.


 


RECEPTY

Švestkový džem pečený v troubě

Postup: Švestky umyjeme a vypeckujeme, dáme je na plech s vyšším okrajem a pokapeme 2... zobrazit recept

RECEPTY

Pišingr (Pischingerův dort)

Postup: Čokoládu nalámeme a rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme cukr, 4 lžíce mléka,... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí nudličky v kari omáčce

Postup: Krůtí prsa nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme na oleji. Osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Cuketové placky

Postup: Brambory a cuketu oloupeme a nastrouháme na jemném (mrkvovém) struhadle.... zobrazit recept

RECEPTY

Tataráček z avokáda

Postup: Větší avokádo (nebo dvě menší) oloupeme, rozkrojíme napůl, zbavíme pecky a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Křen

Křen selský (Armoracia rusticana nebo dříve Cochlearia armoracia) je domácí prostředek se zázračnými účinky na lidskou imunitu s širokou paletou příznivých účinků na lidský organismus. Je to vytrvalá rostlina pěstovaná pro svůj... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámeček pod hradem

Restaurace hotelu Zámeček je umístěna v historickém pivovarském sklepení a...